Kadınların çoğunun kalçalarında, bacaklarında ya da göbeklerinde selülit vardır. Bu normaldir, fakat eğer vücudunuzdaki selülitler canınızı sıkıyorsa selülit tedavisi için ve onları daha az görünür hale getirmek için yöntemler mevcuttur.
14 Maddede Selülite İyi Gelen Tedaviler
Şimdi 14 maddede bu yöntemlere bir göz atalım.
1. Selülit Tedavisi İçin Doğru Beslenin
Yararsız bol kalorili yiyecekler tüketmektense, daha fazla lifli, tam tahıllı meyve ve sebze yemek selülit tedavisinde işe yaramaktadır. Birçok ekmek, şeker ve meşrubatta basit ya da işlenmiş karbonhidratlar bulunur. Bunlar özellikle selülit oluşumuna yatkın bölgelerde yağlanmaya sebep olur.
2. Egzersiz Yapın
Hareket edin. En iyi selülit tedavi yöntemlerinden biridir. Selülitin yok olmasını sağlamaz ama pütürlü bölgenin altındaki kuvvetli kaslar cildinizin daha pürüzsüz görünmesini sağlar. Sağlıklı bir diyet uygulayın ve kaslarınızı güçlendiren egzersizler yapın.
3. Sigarayı Bırakın
Sigarayı her çekişiniz, kanın cildinize olan desteğini etkileyecektir. Cildiniz incelir ve sarkar. Bu, kol, kalça ve bacaklardaki selüliti daha da görünür hale getirir. Sigarayı bırakmak için doktorunuzdan yardım alın.
4. Selülit Tedavisi İçin Birkaç Kilo Verin
Zayıf ya da kilolu olun, herkeste selülit olabilir. Fakat aldığınız her ekstra kilo selüliti daha görünür hale getirecektir. Eğer fazla kiloluysanız, selülit tedavisi en iyi çözüm biraz kilo vermektir. Yavaş ve sistemli bir şekilde kilo vermeyi deneyin. Bazı diyetler selülitin daha da kötü görünmesine sebep olabilir. Eğer çok kilo verirseniz cildiniz gevşeyebilir ve selülit daha belirgin olabilir.
5. Farklı Ürünleri Test Edin
Bitki ekstreleri içeren kremler cildinizin bir süreliğine iyi görünmesini sağlayabilir. Örneğin, kafein içeren ürünler cildinizi hızlı bir şekilde sıkılaştırabilir. Ayrıca masaj ya da normal nemlendirici krem de işinize yarayabilir. Selülit tedavisi için, yeni bir ürüne çok para harcamadan önce küçük miktarlarda temin ederek deneyin ve cildinizin nasıl tepki verdiğini izleyin.
6. Sorunlu Bölgeye Masaj Yapın
Selüliti tedavi etmek için sorunlu bölgeye sıkı bir masaj yapın. Bunun için her gün birkaç dakikanızı ayırın. Banyoda ya da vücudunuza losyon sürerken deneyebilirsiniz. Masaj kan akışını hızlandırır ve bölgedeki fazla sıvıdan kurtulmanızı sağlar ki bu da pürüzlü görüntünün bir süreliğine daha az farkedilebilir olmasını sağlar.
7. Güneşsiz Bronzlaştırıcı Krem Kullanın
Eğer açık tenliyseniz, güneşsiz bronzlaştırıcı bir krem size yardımcı olabilir. Daha koyu ciltlerde pürüzlü alan daha az farkedilebilir şekildedir. Yumuşak ve nazik bir şekilde ovalayarak selülit tedavisine başlayın, sonra sadece selülitli bölgeye güneşsiz bronzlaştırıcı kremi uygulayın. Güneşle bronzlaştıran kremleri es geçin. Cildinize zarar verir ve selülitin daha kötü görünmesine sebep olurlar.
8. Rutininize Retinol Krem Ekleyin
Sıkılaştırıcı krem araştırmanıza retinolü de ekleyebilirsiniz. Retinol selülite çare olmaz, aslında hiç bir ürün selülite tam bir çare olamaz. Fakat cildinizin görünüşünü ve yapısını iyileştirecektir. %3 retinol içeren bir ürün en iyisidir. Etkisini görebilmek için en az 6 ay düzenli kullanmanız gerekir. Cildinizin dış tabakasını kalınlaştırarak altındaki pütürlü alanın daha az görünmesini sağlayacaktır.
9. Destek Çorabı Giyin
Modern destek çorapları oldukça iyi görünür, eski moda destek çorapları gibi kalın ve sarkık durmazlar. Eğer düzenli olarak destek çorabı giyerseniz, cildiniz daha pürüzsüz görünür. Çünkü bu çoraplar selülitin sıvı depolamasına engel olurlar. Doktorunuz ya da eczacınız doğru destek çorabı seçmeniz konusunda yardımcı olabilir. Destek çorabının selülit tedavisinde etki göstermesi 1 ya da 2 yıl sürebilir!
10. Lipomasaj Yaptırın
Lipomasajda vücudu toparlayıp sıkılaştırmak ve masaj yapmak için dönen bir vakum aleti kullanılır. Selülit tedavisi için pahalı bir yöntemdir ve sonuç elde etmek için birçok seansa girmeniz gerekir. Tekrar tekrar yaptırmadığınız sürece faydaları uzun sürmez.
11. Vücut Sargılama – Mumyalama (Body Wrap) Selülit Tedavisi
Vücut sargılama işlemi vücudunuzu sıkılaştırır ve vücudunuzu bir süreliğine pürüzsüz hale getirir. Etkisi bir gün kadar sürer, fiyat aralığı değişkendir. Bir vücut şekillendirici ya da selülitli bölgenin etrafına sarılan bir bandaj size spa dan elde edeceğiniz faydayı daha ucuza sağlayabilir.
12. Cellfına Selülit Tedavisi
Cellfina, diğer bir FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı tedavi yöntemidir. Cellfina bir seansta selülit azaltmada umut vadetmektedir. Doktorunuz selülitli bölgeyi uyuşturur ve iğne boyutunda bir aleti derinizin altına yerleştirir. Derinizin altındaki topak ve tümseklere neden olan selülit yapan şeritleri dilimler. Değişiklik ve fayda 2 yıl kadar sürer. Eğer gevşek deriniz ya da portakal kabuğu denen selülite sahipseniz cellfina işe yaramaz.
13. Lazer ve Radyofrekans (RF)
Lazer ve radyofrekans (RF) cildinizi ısıtır ve buna masaj ve vakumlama eklenir. Tedavi ciltteki pürüzlerin daha düzgün görünmesini sağlar. 6 ay ya da daha uzun sürer. Fazla can yakmaz ama pahalı sayılabilecek bir uygulamadır. Bu selülit tedavisi için bir çok kez tedavi merkezini ziyaret etmeniz gerekecektir.
14. Cellulaze Lazer Yöntemi Selülit Tedavisinde Umut Vadediyor
Cellulaze lazer yöntemi FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmıştır. Bu yöntemde selülit, kaynağında yok edilir. Doktor, yağ hücrelerini küçültmek, sert şeritleri kesmek ve deriyi kalınlaştırmak için cildinizin altına lazer uygular. Sonuçlar bir yıl yada daha daha uzun bir süre içindir. Fakat uzun vadeli etkileri bilinmemektedir. Cellulaze uygulamasını sağlık bakanlığınca onay verilmiş estetik merkezlerinde yaptırın. Cellulaze lazer yöntemi, ağır yada çok fazla selülitiniz varsa işe yaramayabilir. Size yol göstermesi için doktorunuza danışın.
Selülite Ne İyi Gelir | Bitkisel, Medikal ve Diğer Selülit Tedavi Yöntemleri konusuyla bağlantılı ilginizi çekebilecek diğer paylaşımlar;
- Kırışıklıkları Azaltmak, Yüz ve Ciltteki Kolajen Üretimini Artırmak İçin Tedaviler
- Yüz ve Cilt Bakımı İçin Doğal İpuçları
- 7 Maddede Cilt Kuruluğundan Kurtulmak İçin Yöntemler
- Koşu Yapmak Cilt Sarkmasına Sebep Olur mu? Koşucu Yüzü Nedir?
- Kolajen Nedir, Ne İşe Yarar? Kullanımı, Faydaları, Çeşitleri, Nelerdir?
- 10 Adımda Göz Altı Torbalarından Kurtulun